Ingrid Marie

Ingrid Marie æble fra Strandbakkens Frugtplantage

Æblet blev først fundet i en have i Høed på Vestfyn i 1910. Nu har svenske forskere afsløret, at Ingrid Marie er en krydsning mellem ‘Cox Orange’ og ‘Guldborg’.

Plukketid: Æblerne bør plukkes allerede i sidste halvdel af september. Bedste spisesæson er fra midten af november og et par måneder frem.

Kendetegn: Frugten er flad og regelmæssigt rundet. Gulgrøn grundfarve og rød dækfarve med lyse punkter. Kødet hvidgult med et grønligt skær, skørt og saftigt.

Smag: Ingrid Marie har en frisk smag og er syrligsød med en kraftig aroma. Det er et fint spiseæble – så længe det bevarer sin sprødhed.

Anvendelse: De faste, sprøde æbler kan blandes i salater og spises til røget kød eller fisk. Ingrid Marie er også velegnet til æbleflæsk. De lidt grovere og melede æbler kan bruges i æblegrød og i æblekager.  Æblet kan gemmes på et køligt sted i flere måneder, men bliver hurtigt groft og melet, når det udsættes for stuetemperatur.