Min æbleflæsk

Vi spiser en masse æbleflæsk fra sæsonen begynder og slutter med den sidste portion til julefrokosten, så har vi fået nok. Der er mange måder at lave æbleflæsk på, men her får I vores:

4 pers. til frokost (ellers skal opskriften mindst fordobles)
8 skiver røget flæsk
8 mellemstore æbler, f. eks. Ingrid Marie, skåret i både
1 stor spsk. brun farin eller 2
4 rundtenommer rugbrød (4 x 2 halve ;o)

Flæsket steget tilpas sprødt, som man nu kan lide det. Det lægges til side og æblebådene steges i det afsmeltede fedt, måske skal der suppleres med lidt mere fedtstof. Steg ved middel varme. Hvis man vil have, at æblebådene skal beholde faconen, vendes der forsigtigt i æblerne, men hvis man gerne vil have mos, så behøver man ikke være så forsigtig. Når æblerne er møre, tilsættes den brune farin og æblerne smages til.
Min mund vil gerne have det både surt og sødt.
Æblerne anrettes på et fad, flæsket lægges ovenpå og der serveres brød til – velbekomme