Karen Schneider (Rød Ingrid Marie)

Karen Schneider æbler fra Strandbakkens FrugtplantageNavnet ‘Karin Schneider’ er aldrig rigtig slået igennem. Den røde klon af ‘Ingrid Marie’ opstod hos en frugtavler i Nr. Alslev i 1950. I hans frugtplantage var der pludselig et træ med meget mørkerøde frugter. De var meget rødere end det oprindelige Ingrid Marie, som er ret grøn. Det viste sig, at der var tale om en ny klon af sorten, og den fik navnet ‘Karen Schneider’.

Plukketid: Æblerne plukkes fra primo oktober over en lang periode og er holdbar til jul.

Smag: Gulligt-hvidt sprødt og saftigt frugtkød med lidt grov struktur, frisk syrlig-sød smag og svag aroma.

Anvendelse: Lige som Ingrid Marie. Det er et fint spiseæble – så længe det bevarer sin sprødhed. De faste, sprøde æbler kan blandes i salater og spises til røget kød eller fisk. Karen Schneider er også velegnet til æbleflæsk. De lidt grovere og melede æbler kan bruges i æblegrød og i æblekager.  Æblet kan gemmes på et køligt sted i flere måneder, men bliver hurtigt groft og melet, når det udsættes for stuetemperatur.